Wat zijn Superfoods en wat doen ze in je lichaam?

Wat zijn superfoods?

Superfoods, een woord dat tegenwoordig veel voorkomt maar wat houdt dit nu exact in?

De meeste mensen hebben er al wel eens van gehoord maar weinigen weten wat superfoods zijn. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het een voedselbron is met een hoge concentratie antioxidanten, aminozuren, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren.

superfoods

Er wordt van gezegd dat ze buitengewone eigenschappen hebben voor de gezondheid, zowel voor je fysieke als mentaal gezondheid.

Verschillende van die voedingstoffen in superfoods zijn (bijna) niet meer terug te vinden in normale voeding. Daardoor is het ook te verklaren dat de superfoods zo in opgang zijn. Ze zijn de perfecte manier om tekorten en disbalansen die in je lichaam ontstaan zijn weg te werken.

Waarom zijn superfoods zo goed voor je?

Door het eten van superfoods verhoog je je vitaliteit en energie in grote mate. Doordat ze de algemene gezondheid, je immuunsysteem en de serotine productie in je lichaam verhogen. En een leuk pluspunt is dat ze nog lekker zijn ook!

Eens je dit in je voedingspatroon opneemt merk je dat de goesting naar ongezond voedsel en junkfood steeds minder wordt. Doordat ze je een beter gevoel geven en je lichaam dit gewoon wordt. Ze zorgen ervoor dat je beter gevoed wordt met minder eten. Vaak heb je een kleine honger doorheen de dag doordat je bloedsuiker niveau niet op peil gehouden wordt. Dit wordt ook verholpen.

Met superfoods bereik je gemakkelijk je ideale gewicht doordat gezonde voedingsgewoontes aangenomen worden en makkelijk vol te houden zijn.

Enkele leuke receptjes vindt je hier terug : 15 recepten die je gemakkelijk klaar kan maken.

Kan het als medicijn dienen?

JA, maar je mag natuurlijk nooit iets aannemen van vreemden op het internet dus luister toch maar eerst naar je dokter.

Superfoods behandelen heel wat kwalen en verzachten verschillende symptomen.

Aandoeningen van het zenuwstelsel, allergieën, artritis, astma, (slag)ader verkalking, Attention Deficit Disorder (ADD), chronische vermoeidheid, depressie, diabetes (type 1 en 2), eczeem, hartkwalen, hoge bloeddruk, huidziekten, hypoglykemie, kanker, multiple sclerosis, psoriasis, slapeloosheid en verzwakte immuniteit.

Superfoods kunnen dus gezien worden als voeding en (preventieve) medicijnen in één.

Maar er is natuurlijk niet één superfood dat alle essentiële voedingstoffen kan aanleveren. Daarom is het belangrijk om gevarieerd te blijven eten.

Hieronder hebben we een lijst toegevoegd met de bekendste superfoods en wat ze doen in je lichaam.