Wat Zijn Goji Bessen En Wat Doen Ze Precies?

Wat zijn Goji bessen?Goji bessen

Dit zijn rode bessen die oorspronkelijk vanuit China komen. Daar staat het bekent als de verjongingsbes. Ze geloven dat het energieverhogende eigenschappen heeft die zowel je leven verlengen als je libido verhogen. Het zou de “jing” energie moeten verhogen, die volgens de Chinese geneeskunde de allerbelangrijkste energie in je lichaam is.

Deze rode bessen bevatten 20 verschillende mineralen en 18 verschillende soorten aminozuren. Doordat ze een compleet aminozurenpatroon bevatten kunnen ze worden gebruikt als eiwitbron.

 

Hoe smaakt de Goji bes nu?

De smaak van goji bessen is een beetje te vergelijken met die van rozijnen/cranberry’s.  Ze is zowel zoet als zuur tegelijkertijd en kan in allerlei soorten maaltijden en shakes verwerkt worden.

Bijvoorbeeld in yoghurt, shakes, in een notenmix, in je slaatje… je kan er zelfs thee van trekken.

Deze kleine rode besjes hebben ongeveer de grote van rozijnen en zijn fel rood. Elke bes smaakt een beetje anders naargelang het merk en land van herkomst. Meestal vind je ze in de winkel alleen maar op gedroogde wijze of in poedervorm. Maar hier komt waarschijnlijk in de toekomst verandering in doordat ze steeds populairder aan het worden is in het Westen.

Wilt u ze verwerken in een smoothie?

Super daar zijn ze perfect voor. Door het hoge percentage aan gezonde voedingsstoffen zijn ze een perfecte toevoeging aan uw smoothie.

Als je zin hebt in iets exotischer moet je dit zeker eens proberen :goji bessen smoothie

Wat heb je nodig?

  • Ananassap
  • Verse aardbeien
  • Goji bessen
  • 1 banaan
  • Melk
  • Proteïne poeder
  • (Eventueel nog wat yoghurt voor de textuur)

Alles bij elkaar gooien en mixen maar. Dit is perfect als ontbijt doordat het zeer snel klaar is en super gezond is.

Zijn ze giftig?

Misschien heeft u al wel eens gehoord dat ze giftig zijn?goji bessen
Dit is alles behalve waar MAAR ze kunnen wel bepaalde bijwerkingen hebben.

De plant zelf maakt solanine aan die giftig is voor insecten. Dit is een natuurlijk beschermingsmiddel dat in zo’n kleine hoeveelheid helemaal niet schadelijk is voor de mens.

Er zijn gevallen bekent, die bij overmatig gebruik last krijgen van uitslag of diarree, maar dit zijn uitzonderingen en komen alleen voor als je er heel gevoelig voor bent. Normaal kan je verwachten dat je na Goji bessen te eten je je energieker en fitter voelt. Doordat ze zo veel anti oxidanten bevatten die afvalstoffen in je lichaam helpen neutraliseren en afvoeren.

 

Ze bevatten vooral :

Antioxidanten
Bèta-Caroteen
Eiwit
Zink
IJzer
Calcium
Selenium
Germanium
Fosfor
Vitamine B1, B2, B6,
Vitamine C